Höstlovspyssel med sommarens strandved och grånade grenar från skogen

27 oktober, 2021

Sommaren strandfynd och skogens grånade grenar kan bli fina nyckelringar med lite kontrasterande färg. När höstens skolarbete tar en paus och kreativa fingrar kräver något att pyssla med kan drivveden från sommarstranden komma väl till pass.

Tillhör du det där släktet som liksom inte kan låta bli att plocka på sig vackra träbitar på stranden under sommarens lediga promenader? Lena stenar och snäckor… Och kanske blir de ändå oftast bara liggande i något hörn och samlar damm?

Nu är det dags att plocka fram strandveden! Och det går lika bra med en grånad gren från skogspromenaden.  

Grånat trä i lagom stora bitar blir fina nyckelringar och en lagom stor målarduk för små höstlovslediga fingrar. 

Om du inte är typen som samlat på dig en massa strandved går det lika bra med färdiga träskyltar som finns färdigsågade, eller så sågar du till dem själv av en bit grånat trä från skogen. En japansk handsåg är lätt att såga med och ger väldigt fina och släta sågytor.

Sen är det bara att sätta igång! Vi använde poscapennor som har en väldigt god täckförmåga och ger en jämnt färgad yta. Oftast behöver man inte föreslå motiv till små konstnärer - det blir allt från hjärtan till pussmunnar, ögon, vattenmelonskivor och kanske helt vanliga streckgubbar. 

Och på den grånade strandveden kan även en ledig mamma roa sig med att rita fyrar och nautiska flaggor och drömma sig tillbaka till sommar och sand mellan tårna.

För att fästa själva nyckelringen i träbiten behöver man en skruvögla som man börjar med att trä på nyckelringen. För att själva träbiten inte ska spricka när man skruvar in skruvöglan kan man behöva förborra ett litet hål. Det gör man enklast med en tunn borr på en dremel. Skruva sedan in öglan i träbiten och nyckelringen är klar.Trustpilot