Barnrumsmatta med räls

01 november, 2017

Ibland är det lekande lätt att sätta igång barnens fantasi. Ett rälsmönster på en matta är allt som krävs! Och det är snabbt fixat - med hjälp av lite sprayfärg för textil och en formbar maskeringstejp.

Du behöver:

Trasmatta
Formbar maskeringstejp
Sax
Sprayfärg för textil
Tillgång till strykjärn
Tidningspapper eller täckpapp

Gör så här:

Lägg ut tidningar eller täckpapp på golvet och rulla ut mattan ovanpå. Se till att mattan är nytvättad så att färgen fäster ordentligt och inte riskerar att tvättas bort i nästa tvätt. Det gäller både mattor fyndade på second hand såväl som nyköpta. De senare kan innehålla kemikalier från tillverkningen som gör att färgen fäster sämre om den inte tvättas ordentligt först. 

Tejpa upp ett rälsmönster på mattan med två parallella tejpremsor och slipers tvärs över. Låt banan löpa som en åtta eller i andra rejäla svängar. Tryck fast tejpen ordentligt när du är nöjd med mönstret, så att ingen färg kan krypa in under tejpen.  Skaka sprayflaskan ordentligt och spraya på ett par decimeters avstånd snett uppifrån. Låt färgen torka ordentligt innan du drar bort tejpen. Fixera färgen med vanligt strykjärn enligt anvisningarna på förpackningen. 

 Trustpilot