Garnbollar!

12 maj, 2015

De flesta av oss har gjort dem någon gång. På förskolan. I slöjden. Garnbollar! Gamla klassiker tål att dammas av ibland, få nytt liv på nya platser på nytt sätt. Nu är det garnbollarnas tur! Pompoms av alla de slag har fått ny popularitet på senare tid. Skira, vita silkespapperspompoms hängandes från taket över bröllopsmiddagen. Kitchiga, färgglada honeycombs i barnrummet. Du kan säkert se bilderna framför dig. Men nu är det som sagt garn som gäller. Visst går det att göra som på dagis, klippa till en rund pappbit med ett hål i mitten. Men vill man snabbt göra många kan det vara skönt att använda färdiga garnbollsmallar, likt dessa.

Vira garnet runt de båda mallhalvorna så här…

Sätt ihop halvorna…

Klipp upp…

Och knyt ihop. Klart!

Sen är det bara att låta fantasin och nytänkandet styra. Fästa i några knotiga trädgrenar blir bollarna en blombukett. På ett inslaget paket – istället för krulligt paketsnöre – sätter ett par pompoms pricken över i. Pumpsen kan pimpas med pompoms (Puh, vad mycket p). Eller kanske har du en gammal kökshandduk från mormor som kan bli en kudde, som här.

Du kan givetvis använda vilket garn, restgarner som ligger i lådan och skräpar går alldeles utmärkt att använda.Trustpilot