Ram för barnteckningarna

03 oktober, 2018

Det produceras stora mängder konst i många hem. Teckningar som de små konstnärerna genast vill hänga på väggen - men ganska snabbt byta ut mot nya. En ram med plats för tre teckningar som barnen själva enkelt kan byta ut passar fint bland de mer permanenta alstren på tavelväggen.

Du behöver:

Plywood
Trälister 15 x 15 mm 
Såg
Slippapper
Petplast, 2mm
Plastskärare
Trälim
Tillgång till skruvdragare
Svart träskruv
Borrsats
Svart färg
Pensel
Hängbeslag

Gör så här: Såga till en bit plywood 70 gånger 33 centimeter. Slipa eventuella flisor så att kanterna blir fina. Såga till en 70 centimeter lång trälist och fyra bitar 31,5 centimeter långa. Limma fast listerna på plywoodskivan enligt bilden, mät så att avstånden mellan listerna blir lika långa och ett A4-papper precis får plats emellan.

Skruva fast listerna från baksidan med träskruv. 

Måla hela ramen svart, låt färgen torka ordentligt. Skruva fast hängbeslag i de övre hörnen på baksidan.

Skär till en bit PET-plast i samma mått som plywoodskivan, 70 x 33 centimeter. Använd en plastskärare och en lång linjal eller sidan på plywoodskivan att rispa längs. Plastskäraren fungerar så att man först rispar ett rakt jack i plasten och sedan bryter av den efter skåran, till exempel mot en bordskant.

Ta av skyddsplasten och lägg den tillskurna PET-plasten på ramlisterna. Förborra 2-3 mm stora hål genom plasten och en liten bit ner i trälisterna. Skruva sedan fast plastskivan med svart träskruv. 

Nu är ramen färdig att användas! Det är enkelt för barnen att själva snabbt och lätt byta teckningar och ramen kan dessutom fungera som förvaring för många fler teckningar än de som fått äran att visas för tillfället.

 Trustpilot