Väggtrofé för mjukisar

15 augusti, 2018

Väggtrofén verkar högaktuell i inredningssammanhang - i alla dess former. En rosa noshörning över barnsängen passar alla mjukisar och kräver inga ansträngande storviltsjakter på savannen. Några klipp och svängar med symaskinen så är trofén på sin plats.

I en fransk DIY bok om väggtroféer hittade vi inspirationen till denna mjukistrofé. Sydd i filt och med rejäla sömsmåner är det ingen större konst att svänga ihop en efter eget huvud. Rosa elefanter och ståtliga enhörningar kan den som vågar jobba efter eget huvud relativt lätt fixa själv. Eller varför inte en noshörning som denna?

 

Du behöver:

Rosa filt
Mönsterpapper
Sax
Tillgång till symaskin
Sytråd
Polyestervadd
Träskylt oval
Häftpistol
Hobbyfärg
Pensel
Tavelöglor

Gör så här:

Rita upp ett mönster på mönsterpapper enligt bilden. Mönstret ska innehålla en nosrygg, två sidor, två horndelar, fyra örondelar och ett bakstycke. Mät och kontrollera så att sidornas ovansidor mäter lika mycket som nosryggens sidor.

Sy ihop öronens sidor och fyll dem med vadd. Sy ihop hornet och fyll även det med vadd. Sy sedan fast hornet mitt på nosryggsdelen. Sy ihop sidostyckena mot varandra längs nedersidan. Sy sedan fast nosryggen med ena sidan. När du sytt förbi ”ögat syr du samtidigt fast ett öra i sömmen. Sy även ihop den andra sidan på samma vis med ett öra strax bakom ögats plats.

Stoppa huvudet med polyestervadd och sy fast bakstycket. 

Måla träskylten rosa och låt färgen torka. Spika fast en tavelögla på baksidan så att trofén går att hänga upp. Häfta fast trofén mot skylten med en häftpistol.

 Trustpilot