Höstlovspyssel i regnbågens alla färger

19 oktober, 2022

En regnbåge - eller två - blir ett personligt hänge till skolväskan. Och ett perfekt höstlovspyssel.

Fimolera är det perfekta materialet att tillverka personliga hängen att hänga på skolväskan, eller jackan. Eller att ha som smycken om man tillverkar dem i mindre storlek. Ett perfekt höstlovspyssel, helt enkelt.

Leran finns i ett otaligt antal färger och varför ska man välja när man kan ta alla? Gör en regnbåge i alla dina favoritfärger. Eller varför inte två, eller flera?

Regnbågen har blivit en populär symbol på senare år och man kan såklart tillverka dem på många olika sätt. Rulla ut korvar av leran och sammanfoga dem sedan. Vi använde en så kallad handlerspruta för att pressa ut långa strängar av leran. Det är ett sätt att få strängarna att bli precis lika tjocka. Men man kan naturligtvis lika gärna bara rulla leran till långa korvar med sina händer.

Om man ska använda handlersprutan behöver man knåda leran en stund så att den blir så mjuk som möjligt. Om man tycker att det är för tungt att pressa får man be en vuxen med starka nypor om hjälp. 

Pressa fem, sex strängar i dina favoritfärger och lägg dem sedan tätt ihop som en båge. Tryck ihop dem så att de fastnar i varandra med behåller sin runda bulliga form. 

När du sammanfogat fem olika strängar till en båge skär du av nedtill med en kniv.

Lägg regnbågarna på en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 110 grader. Gör ett litet hål för nyckelkedjan med ett sugrör.

Härda regnbågarna i ugnen i 20-30 minuter, inte mer. Låt dem svala innan du trär upp dem på en nyckelkedja med en karbinhake för att fästa dem på väskan.Trustpilot