Luftballonger!

27 oktober, 2015

Bara för att de är så fina. Luftballonger, alltså. Allt man gör måste ju inte gå att använda. De här ballongerna är bara till för att tittas på, hängas i ett fönster eller som en mobil någonstans där de kan se fina ut. För det är något visst med luftballonger. Kanske är det det där riktigt analoga, gammeldags, otämjbara. Kanske frihetskänslan. Hur som helst verkar vi ju inte vara ensamma om att gilla luftballonger just nu. De dyker upp lite här och var på allt från tyger och tapeter till barnrumsdekorationer. De här luftballongerna är enkla att tillverka själv. Och man har jätteroligt under resans gång! Du behöver: Gipsbindor Ballonger Natursnöre Färg Pensel Klädnypor Värmeljus (bara metallkoppen) Mässingstråd eller fiskelina att hänga upp ballongerna i

Gör så här:

Blås upp ballonger till en diameter av cirka 15 centimeter. Klipp gipsbindorna i 10-15 cm långa remsor. Doppa remsorna en och en i kallt vatten och klä ballongen med de våta gipslindorna. Tänk på att man inte ska hälla ut gipsrester i avloppet, så använd gärna en plastbytta för vattnet som du kan tömma ute sedan.

Klä hela ballongen jämnt och avsluta med en rak kant nedtill. Ställ ballongerna i ett glas eller annan bytta så att de kan stå men behålla sin runda form medan gipsbindorna torkar.

När gipset brunnit klart (härdat) smäller du ballongen och plockar ut den. Måla ballongerna randiga i de färger du vill ha dem.

Klipp till 4 drygt meterlånga bitar av natursnöre. Vik dem på mitten och fäst dem i varandra som på bilden ovan. Börja sedan knyta trådarna som ett nät som enligt bilden ovan.

Nyp fast 20 klädnypor i en ljuskopp för värmeljus. Nyp fast trådarna i klädnyporna så att korgen hänger rakt.

Gör ett hål med en vanlig nål eller tunn syl i mitten ovanpå ballongen. Trä in en bit mässinstråd ovanifrån och gör en liten ”knut” på tråden så att den inte åker ut. Häng upp!Trustpilot