Mässingsfjädrar

07 mars, 2018

Påsken närmar sig med stormsteg trots att våren ännu känns avlägsen när man går utanför dörren. Snart är det dax för målade ägg, knoppande påskris och de obligatoriska påskfjädrarna. Eller? Det finns alternativ till de färgglada fjädrarna. Mässingsfjädrar är varken mjuka eller färgglada, men ett fint alternativ som gör sig bra både på det dukade bordet och till en enkel väggdekoration.

Du behöver:

Metallfolie i mässing 0,1 mm tjock
Mönster- och modelleringsjärn
Guldsmedssax
Glittra effektgarn, guld
Träpinne att hänga fjädrarna på

 

Gör så här:

Rita upp några olika siluetter av fjädrar på ett vanligt papper och klipp ut. Lägg siluetterna på en bit metallfolie och ”rita” av med ett mönster- och modelleringsjärn. Med järnet, som har en liten metallkula i spetsen, kan man prägla in ett mönster i en tunn metallplåt. En tom kulspetspenna fungerar också. 

Prägla även in vingpennans siluett i mitten av fjädern, det ger ett litet ”veck” som ger fjädern lite extra stadga. Klipp ut fjädern med en guldsmedssax. Det går även att klippa med vanliga saxar i så här tunn metallfolie, men man bör inte använda någon sax man är rädd om. Forma fjäderns kanter en aning om det behövs och böj yttersta spetsen på fjäderpennan dubbel som en ögla så att det går att hänga upp fjädrarna. Fäst dem med ett glittrigt garn på en träpinne. Eller lägg fjädrarna som dekoration på bordet. Eller varför inte sticka in dem i en dörrkrans av björkris?Trustpilot