Spegelram av klädnypor

17 november, 2015

Aldrig kan man väl få för många speglar i ett hus. I alla fall inte om de har en vacker inramning. Och det är just det vi tänkte fixa nu. En spegel med ram av förgyllda klädnypor – en kul kontrast mellan enkelt och exklusivt! Du behöver: Rund spegel Klädnypshalvor, 92 st Klädnypor eller gummisnoddar, 92 st Trälim Limpistol med smältlim Vattengrund eller primer för bladguld Bladmetall i guldfärg Penslar, 2 st

Gör så här:

Limma ihop klädnypshalvorna två och två med de raka ryggarna mot varandra, använd vanligt trälim. Kläm ihop dem med en klädnypa i vardera ändan medan limmet torkar, eller dra ihop med en gummisnodd. Låt limmet torka ordentligt.

 

Lägg sedan klädnypsparen med varannat ”huvud” och varannan ”fot” efter varandra. De kommer då att till slut bilda en cirkel. Se till att alla nyporna ligger riktigt runt och tajt mot varandra. Tryck ut en rejäl stäng smältlim innerst mot cirkeln och limma fast det runda spegelglaset. Limma lite extra runt kanten när den väl sitter på plats. Låt limmet svalna.

 

Vänd spegeln uppåt och pensla på vattengrund för bladmetallen. Eftersom träet är ganska sugande kan du måla två varv, men måla bara på ovansidan av klädnypshalvorna.

 

Efter cirka 10 minuter lägger du försiktigt på bladmetallen. Den är lövtunn och kan vara lite knepig att hantera, men försök lägga den så slätt som möjligt så att du utnyttjar varje blad. Använd en torr pensel för att försiktigt pensla fast bladmetallen. Låt torka minst en timme, gärna mer.

 

Borsta sedan bort överflödig metall från kanterna. Om du vill hänga upp spegeln fäster du ett snöre på baksidan med lim eller drar en tunn ståltråd genom de små hålen som finns i klädnyporna.Trustpilot