Köksklocka med kastrullboett

29 juni, 2022

Är tiden mogen för nåt nytt i köket? En nygammal köksklocka med boett av en gammal kastrull eller kakform blir en fin detalj i köket.

Egentligen kan man tillverka en väggklocka av nästan vad som helst. Man behöver bara kunna borra ett hål igenom det som ska bli urtavla och fästa själva urverket på baksidan. Gamla burkar, kastruller och bakformar som man inte längre använder är perfekta för ändamålet. Eller de där formarna som man kan hitta på loppis, som har en väldigt vacker patina, men som man vet med sig att man ändå inte kommer att använda. (Kanske just på grund av patinan.) Dessa kan få ett nytt liv som köksklockor.

Du behöver ett urverk med visare som är anpassat för tjockleken på det som ska bli din boett. Dessutom behöver du en borr som klarar att borra i metall och en borrmaskin. Det är enklare att börja borra ett litet hål och sedan fortsätta med den borr som passar för visarna. Ibland kan det också vara en bra ide att slå ett litet märke med till exempel hammare och spik precis där du vill ha hålet, då glider inte borrspetsen runt på ytan lika lätt när du börjar borra.

Se till att ha ett underlag och en arbetsställning som fungerar, ibland är det faktiskt enklast att vara på marken för att få kraft att borra.

Skruva i visarna i urverket genom det borrade hålet och häng upp klockan där du vill ha den.Trustpilot