Stickad väska i ett stycke

08 maj, 2024

Glöm krångliga stickmönster och tappade maskor! Den här sommarväskan stickar du i ett enda stycke som du sen viker och syr ihop för hand. Och med hjälp av en rak stickring är det barnsligt enkelt att sticka jämnt i dubbla lager.

Läs hela artikeln

Lättstickad och värmande poncho

27 december, 2023

En poncho kan alla sticka! På en bred och rak stickring stickar vem som helst en poncho i värmande ull.

Läs hela artikeln

Stickade grytunderlägg med trikågarn

16 februari, 2022

Med en rak stickring blir det enkelt att sticka jämnt, rakt och tjockt. Perfekt för grytlappar och karottunderlägg. Med ett trikågarn blir underlägget en fin detalj på matbordet.

Läs hela artikeln

Ljuslyktor av stickat naturgarn

15 juli, 2020

Långsamt kan man ana att sommarkvällarna blir mörkare igen. Ljuslyktor av stickat träfibergarn passar fint på uteplatsen.

Läs hela artikeln

Stickade flaskfodral i jutesnöre

13 december, 2017

En flaska glögg, vin eller nåt annat gott är nästan alltid en bra gå-bort-present. Men det kan vara kul att förpacka den lite extra personligt. Ett rustikt fodral stickat av vanligt jutesnöre och målad röd i botten blir ett bra gå-bort-fodral till jul och nyår.

Läs hela artikeln

Alla kan sticka!

15 april, 2015

Är du en av alla oss som aldrig riktigt lärt sig att sticka? Som har svårt att få till jämna maskor och tycker att en stickbeskrivning är rena grekiskan? Då är det här goda nyheter till dig. Alla kan sticka! Jojo, tänker kanske du. Alla kan ju sjunga också, brukar det ju heta… Men det här är annorlunda! Näst efter hjulet är kanske stickringarna världens bästa uppfinning! (Nåja, en aning överdrivet kanske…) Med hjälp av en stickring kan man sticka jämna maskor utan att trassla in sig och få ett otroligt jämnt resultat. Därför används ringarna också ofta av barn. Men de är även ett perfekt redskap för vuxna. Varför krångla till det – om det går att göra det enkelt för sig? På stickringar stickar man tuber likt dem man kan sticka på rundstickor. Tuberna är perfekta att pimpa hemmet med på olika vis. Man kan sticka lampskärmar, kuddar, ljuslyktor eller grytlappar.

Läs hela artikeln

Trustpilot