Stickade flaskfodral i jutesnöre

13 december, 2017

En flaska glögg, vin eller nåt annat gott är nästan alltid en bra gå-bort-present. Men det kan vara kul att förpacka den lite extra personligt. Ett rustikt fodral stickat av vanligt jutesnöre och målad röd i botten blir ett bra gå-bort-fodral till jul och nyår.

Allra enklast är att använda en stickring i lagom storlek. På den kan vem som helst sticka jämnt och fint och det går alldeles utmärkt att sticka med jutesnöre eller natursnöre.

 Du behöver:

 Stickring
Natursnöre
Sax
Maskeringstejp
Röd färg
Skumplastroller
Tags
Bokstavsstämplar

Gör så här:

Lägg upp maskor på stickringen genom att snurra snöret medsols ett varv runt varje pigg, runt hela ringen motsols. Fortsätt och snurra ett varv till så att varje pigg har två maskor. Börja sedan att lyfta den undre maskan över den övre och släppa den inuti ringen. Arbeta motsols i varvet. När du lyft alla maskorna runt hela ringen snurrar du på ett nytt varv med maskor. Fortsätt sticka likadant tills tuben är lika lång som din flaska. Klipp av snöret och dra änden genom varje maska och dra sedan ihop tuben till en botten. 

Dra på fodralet på en flaska (helst en annan flaska än den du ska ge bort ifall färgen läcker igenom maskorna) och markera en linje med maskeringstejp för botten. Måla botten röd med hobbyfärg som fungerar på textil. Låt färgen torka medan fodralet sitter kvar på flaskan. 

Skriv eller stämpla en pakettag och knut fast runt halsen på flaskan.

 Trustpilot