Tvådelad fisk på kuddarna

23 augusti, 2023

Delad glädje är dubbel glädje, som det brukar heta. Och när man delar upp ett motiv i två, kan det ju bli dubbelt så stort. Nappar du på idén?

Ett tvådelat motiv på kuddarna kan bli väldigt effektfullt. Dels som en lite skojig effekt, men också för att motivet kan bli dubbelt så stort.

Med textilpennor kan man rita fina siluetter av fiskar, som är ett perfekt motiv att dela i två till soffkuddarna. 

Den som är duktig på att teckna har inga problem att rita en fisk av önskad karaktär, men är man mindre haj på att teckna kan man leta bilder på nätet för att hämta inspiration och stöd. Vill man kan man till och med printa ut ett mönster man hittat på nätet på ett stort papper istället för att rita själv.

Börja med att skissa upp din fisk på ett papper som är lika stort som kuddarna. Ett mönsterpapper på rulle är bra att använda. Mät och markera först hur stor fisken får vara  för att få plats, och skissa sedan tills du är nöjd med fisken. 

Klipp den mitt itu, och tejpa fast pappret på en skärmatta eller något annat underlag av plast som du kan föra in i kuddfodralet.

Stryk kuddfodralen så att de är släta och stoppa in mönstret inuti. Nu kan du börja rita av mönstret med textilpennor på kuddfodralen.

Vi använde en svart penna till alla konturer, men fyllde i lite med blått i ögat, runt varje fjäll och på fenorna.

Var noga med att båda delarna av mönstret hamnar rätt, så att fisken verkligen sitter ihop.

När färgen har torkat fixerar du den med strykjärn under en bit tyg.  Trustpilot