Skodd för nya äventyr

16 augusti, 2023

Sätt personlig prägel - på dina skor. Med färgglada pennor för textil och läder fixar du skolstartens snyggaste skor!

Ett par vita sneakers kan ju vara supersnygga, trendiga, helcoola och alldeles, alldeles - supertråkiga. Men det går att ändra på! Med lite färg fixar man det mesta, och den som vill ha ett par skor som ingen annan i skolan har kan enkelt sätta sin personliga prägel på dojjorna med några färgpennor.

Det finns olika sorters pennor för textil att använda sig av om man vill rita på skorna, och man kan även använda sprayfärg och annan textilfärg som man målar med pensel. 

Vi har använt poscapennor, som fäster på nästan alla material. Om man sedan värmer upp dem med en värmepistol eller embossingfön så fixeras färgen på textil. 

Kanske kan det vara bra att skissa lite med vanlig penna och papper innan man sätter igång, det går ju inte att sudda eller ändra sig när man väl börjat. Ha skorna du ska rita på bredvid dig på bordet när du skissar, så att du ser att det du vill rita får plats där du vill ha det. 

En tvådelad regnbåge blev vårt motiv, då kan man få med en massa vackra färger, och en del glitter också, eftersom vi valde glittriga poscapennor.

Regnbågens färger är Röd, orange, gul, grön, blå, indigo och violett, så vi följde regnbågens färger i samma ordning, men fuskade lite på det där indigo och violetta kulörerna. Rita en färg i taget i en båge med cirka 5 mm bredd för varje färg.

Låt färgen torka ordentligt och värm sedan med en embossingfön i några minuter, var lite försiktig så att du inte bränner för hårt.

Redo och skodd för nya äventyr!Trustpilot