Karottunderlägg av rundstav

23 maj, 2018

Rustikt och hållbart blir karottunderlägget av rundstav och rep. Mörk ek och naturfärgat rep blir en fin kombination. Repet gör underlägget flexibelt och lätt att hänga upp när man inte använder det. Praktiskt, snyggt och användbart.

Du behöver:

Rundstav av ek, 25 mm, 2 st
Måttstock
Blyertspenna
Japansk handsåg och geringslåda eller tillgång till bänksåg
Kvistborr, 10 mm
Tillgång till borrmaskin
Clipperrep 8 mm
Sax

 

Gör så här: Mät upp rundstaven i 22,5 cm långa bitar (varje stav kapas i fyra delar) och kapa dem med såg. Kapa till sex likadana bitar. Har man tillgång till en bänksåg går det snabbt och enkelt, annars sågar man mycket fina snitt med en japansk handsåg och en geringslåda. Borra hål med en 10 mm kvistborr 2 cm från ändarna.

Trä ett clipperrep genom båda ändarna på en av rundstavsbitarna, lämna en ögla lagom stor att hänga upp underlägget i. Knyt sedan vanliga knutar under rundstaven för att hålla den på plats. Trä på en ny rundstav på repändarna och dra upp ända mot knutarna och knyt nya knutar under rundstaven. Gör likadant med samtliga rundstavsbitar. Avsluta med att klippa av repet en knapp decimeter från sista knuten. Om man inte vill att repet ska repa upp sig kan man lätt bränna av ändarna, men här kan det vara fint att låta repet repa upp sig.Trustpilot