Hållbara höstarrangemang med lammöron

05 september, 2018

Så var september här, den första höstmånaden. Fortfarande är luften ljummen, men dagarna blir kortare, kvällarna mörkare - och man längtar efter tända ljus och lite mer höstlika dekorationer. Trädgårdens lammöron som helt får täcka in kulor och koner blir en hållbar dekoration i höstarrangemanget.

Trädgårdens lammöron har klarat sommarens torka galant. De silvergrå silkesmjuka bladen passar också bra att använda i höstens dekorationer. Lammöron är perfekta att klä stommar av cellplast med. De torkar vackert och behåller sin silvergrå färg i flera år. Det enda man bör tänka på är att de krymper när de torkar, så man bör ha god marginal i överlappningen.

 

Du behöver:

Stommar i cellplast som tex kon och kula
Lammöron
Sax
Knappnålar

Gör så här:

Plocka lammöron, borsta eller skölj bort eventuellt skräp och smuts. Klipp bort stjälken precis under bladet. Använd knappnålar utan glashuvuden att fästa lammöronen med och börja uppifrån på både kon och kula. En fingerborg kan vara skönt att använda, för det blir många nålar att sticka in!

Fäst bladen i toppen, sidorna och botten. Arbeta dig sedan nedåt med omlott överlappande blad. Gör överlappen ganska stora, eftersom bladen krymper förvånansvärt mycket när de torkar. 

På en kula kan det vara bra att klippa isär bladet längs mittnerven nerifrån och till mitten, för att sedan lägga dem en aning omlott med ena delen över den andra för att bättre passa den runda kulan.  Trustpilot