Girlander till halloween - pumpor och sovande fladdermöss

18 oktober, 2017

En girland till festen är aldrig fel. Att hänga i taket, eller lägga på bordet. Till halloween blir det pumpor på bordet och sovande fladdermöss i långa rader över middagsbordet.

Du behöver:

Papper

Penna

Sax

Satinband

Sytråd

Tillgång till symaskin

Skissa upp konturerna av en pumpa på ett vanligt vitt papper. Skissa tills du är nöjd. Klipp ut siluetten. Rita av den en gång till, men klipp nu ut den utan skaftet. Använd de utklippta siluetterna som mallar att rita runt. Till varje pumpa behövs en siluett med skaft och fyra utan skaft. Rita av och klipp ut siluetter till så många pumpor du vill ha i din girland.

Börja med att sy fast ett satinband horisontellt rakt över siluetterna med skaft. Fördela dem på jämna avstånd ifrån vandra och sy fast bandet ungefär två tredjedelar upp på pumpan så att den inte får tyngden fel när girlanden ska hängas upp.

Lägg två siluetter bakom och två framför varje pumpasiluett. Vik den översta på mitten så att du sen ser var mitten är. Sy rakt i mittvecket genom alla siluetterna. Vik ut dem så att de tillsammans formar en rund pumpa.

 

Fladdermusgirlanden gör du genom att först skissa upp en siluett av en hängande fladdermus. Vik skissen på mitten så att den blir symmetrisk och klipp ut. Rita lite extra långa ben så att du kan vika dem över bandet. Använd den utklippta siluetten som mall och rita av och klipp ut så många fladdermöss du vill ha. Fördela fladdermössen på jämna avstånd, vik benen över bandet och sy fast dem. Häng upp.

Buu! Festen kan börja.