Ägghängen i papper med pompomgula

25 mars, 2020

Ett par pappersägg av mönstrat dekorpapper och med en garnboll som gula blir ett skojigt påskpynt. Ett mysigt påskpyssel att sysselsätta både barn och vuxna med.

Rita upp ett äggmönster på papper som en mall, glöm inte hålet för gulan. Klipp ut mallen och rita av den på de dekorpapper du vill använda. Till varje ägg behövs två delar av dekorpappret, samt ett i en hårdare kartong. Det går bra att använda till exempel en bit wellpapp. Klipp ut pappersäggen och skär ut hålet för gulan med hjälp av en cirkelskärare.

 

Garnbollar kan man göra på många olika sätt men om man vill göra flera lika stora garnbollar är det praktiskt att använda färdiga garnbollsmallar i plast. Ta en mall som passar i hålet på ägget, de här äggen är ganska stora med en gula på cirka 5 centimeter.

 

Sätt ihop delarna och linda garnet tätt och hårt över mallen enligt instruktionerna. Gör likadant på den andra halvan.

Sätt ihop mallarna och klipp upp längs spåret. Knyt ihop med en garnbit i det uppklippta spåret. 

 

Putsa garnbollen en aning om den ser ojämn ut.

Limma fast en bit dekorpappersägg på wellpappsägget med ett jämnt utpenslat lager lim. Låt torka. Pensla lim på andra sidan av kartongen, lägg garnbollen på plats och limma fast upphängningsöglan rakt uppåt på ägget. Limma fast den andra delen dekorpapper. Låt torka ordentligt innan du hänger upp äggen.

 Trustpilot