Påtade dekorationer till barnrummet

Med den praktiska stickkvarnen kan du snabbt påta ihop dessa snygga saker till barnrummet. Hur stickkvarnen fungerar beskriver vi här.

Påta på stickkvarnen

Påta en längd som du tror räcker till ett namn. Vi påtade till ett helt nystan Soft Cotton och fick en längd som gott och väl räckte till namnet ”Sofia”. När du är klar, så snörper du ihop ditt arbete genom att trä igenom tråden genom alla fyra öglor som bildas i slutet. Fäst och klipp av tråden.

Metalltråd

För att kunna forma till ett ord eller som på bilden en regnbåge, så måste man köra i en mjuk metalltråd i tuben som man har påtat. Vik till metalltrådens ände, så att denna inte fastnar i tuben.

Böj till bokstäver

Böj till ditt ord, ibland kan du bli tvungen att ”gå tillbaka” samma väg du kom, lägg då tuben ovanpå varandra som bilden visar.

Avslut

När du ser hur lång bit tub som du behöver till ditt namn, så kniper du av metalltråden och sedan klipper du helt enkelt av den påtade tuben ca 2 cm efter. Dra upp några öglor, så att du kan använda denna trådände att fästa ned. Nu är ditt namn klart att fästa upp på en dörr eller vägg.

Regnbågen

För att göra regnbågen, så gjorde vi flera påtade tuber i olika kulörer. Lägg dem i en regnbågsform och tråckla samman med några stygn på baksidan. Klipp till några garnbollar och fäst några i var ände på regnbågen


Trustpilot