Så använder du Knitting Mill

Det har aldrig varit lättare och snabbare att påta än med ”Knitting Mill”, eller stickkvarnen som man kan kalla den på svenska. Tänk på att använda ett fast och jämnt garn, inget yvigt garn, som kroknålarna kan fastna i. Var också observant på att kroknålarnas hakar alltid måste vara helt öppna innan tråden kan löpa vidare häri. Hjälp eventuellt till med att få tråden att glida av haken eller att få haken att öppna sig. Man kan också behöva veva tillbaka mycket sakta och se till att tråden löper som den skall.

Förberedelse

Se till att alla hakar är öppna. Trä i tråden och dra den igenom kvarnen.

Första varvet

Håll tråden spänd, lika mycket under hela arbetets gång. Placera garnet i den första kroknålen, veva sakta och se till att tråden löper bakom den andra kroknålen. Veva fram den tredje kroknålen och låt tråden löpa i den. Fortsätt att veva sakta och låt tråden löpa bakom den fjärde och sista kroknålen. Nu är första varvet färdigt.

Fortsätt veva

Sätt fast tyngden i trådens ände och låt hänga ner under kvarnen. Fortsätt nu att veva sakta och se till att tråden löper i alla fyra kroknålarna, varje varv. Dra i tyngden med jämna mellanrum. När ditt arbete är tillräckligt långt, så klipper du av tråden, fortsätt att veva och ta sedan ur den ur kvarnen. Sy ihop änden med tråden, fäst och klipp av.


Trustpilot