Vårkrans till dörren

18 februari, 2015

Dörrkransen blir aldrig fel. Den måste bara uppdateras lite efter årstid och humör. Än finns inga blommor att binda kransar av, men knoppande vide får gärna ingå i vårkransen. Den här passar fint till påsk, men håller även ett bra tag efteråt. Materialet klarar att hänga utomhus länge, i ur och skur.

Du behöver:

Halmkrans som stomme, vi använde 300 mm i diameter

Vaddkulor i två storlekar

Juteväv, cirka 1,5 meter

Grönt tyg 1 meter, gärna i två olika toner

Blomstertråd

Videkvistar

Gör så här:

Börja med att klä in själva kransstommen i juteväv. Klipp en remsa precis så bred att den går runt kransen, fäst genom att vira blomstertråden runt. Klä sedan in vaddkulorna i tyg. Klipp kvadrater av tygerna, precis lagom stora att täcka dem med lite marginal. Dra tyget hårt över kulorna och fäst genom att tvinna en bit ståltråd runt. Vi har förutom juteväven använt två sorters grönt tyg, som går lite ton-i-ton.

Fäst kulorna runt kransen med ståltråd som du virar runt. Varva bollar i olika storlekar och färger. Avsluta med en ögla på ståltråden som du kan använda som upphängning. Videkvistarna kan du antingen bara sticka in mellan bollarna, eller fästa varje kvist för sig med en bit ståltråd, så osynligt som möjligt. Vide som inte får vatten torkar, men fortsätter att hålla sig fin länge.Trustpilot