Väggspeglar av gamla tennisracket

17 februari, 2021

Ett par gamla tennisracketar som aldrig mer kommer att stå i tjänst, men som som fortfarande bär på för mycket nostalgi för all kasseras. De blir perfekta som spegelramar!

Med en lätt och stöttålig akrylplastskiva fungerar de dessutom perfekt som handspegel för en snabb koll i backspegeln i hallen. 

För att montera spegeln kan man göra på två olika sätt - antingen sågar man ut spegeln så att den passar precis inuti racket och fäster den mot strängarna. Om dessa redan är trasiga eller borttagna sågar man den istället något större och fäster den på baksidan mot ramen. 

De här racketarna har kvar sina strängar och därför valde vi att såga ut spegeln så att den passar precis.

Börja med att rita av insidan av ramen på ett vanligt papper, klipp ut och använd som mall.

Rita av mallen på akrylplastspegelns skyddsplast med till exempel en poscapenna (låt plasten sitta kvar medan du sågar).

Såga sedan ut efter markeringen med en guldsmedssåg med sågblad avsedda för metall. Det är enkelt att såga med guldsmedssågen, det viktiga är att vara mycket noga när man ritar av ramens insida så att det blir exakt rätt. 

Akrylplastskivan går också att fila med fil eller sandpapper om man fått några ojämnheter när man sågat.

Gör en liten ögla av mässingstråd upptill i mitten för att hänga upp spegeln med på väggen. Ta bort skyddsplasten och fäst spegeln i ramen med dubbelhäftande tejp mot strängarna. Trustpilot