Väggklocka av klassisk träpalett

15 februari, 2023

En klassisk konstnärspalett av trä kan ibland vara lika vacker som en tavla. Använd paletten som en urtavla till en väggklocka och blanda färger i alla klockslagen.

Börja med att hänga upp paletten på en spik på väggen så att du ser hur den hänger i balans. Häng en spik eller något annat tungt i ett snöre från samma spik som ett lod och markera med blyerts var klockslaget 12 och 6 ska vara på urtavlan. 

Lyft ned paletten och ta hjälp av en vinkelhake eller en stålvinkel för att markera klockslagen 3 och 9. Mät sedan jämna avstånd för övriga klockslag där emellan och markera med en blyertspenna. 

Klockslagen kan man markera som man vill, vi har här valt att blanda svart och guld. Om man gillar mycket färg kan man göra en färgcirkel eller använda regnbågens alla färger.

Markera lite lagom slarvigt med färgduttar, ungefär som det brukar se ut när man blandar färg. Tänk på att duttarna dock inte bör vara allt för tjocka så att de sticker ut från urtavlan så mycket att visarna fastnar på dem.

Låt färgen torka ordentligt innan du borrar hål för urverket i mitten med en 8 mm träborr. Montera urverk och visare och sätt i ett batteri i urverket.

Häng upp din väggklocka på väggen. 

(Ps När färgen och penslarna ändå är framme kanske inspirationen rinner till för fler målningar som dessa enkla ansiktssiluetter målade på baksidan av gamla tavlor inköpta på loppis) Trustpilot