Tärningsljusstakar till advent

15 november, 2017

Snart är det dags att tända första ljuset i adventsljusstaken. De klassiska ljusstakarna i all ära - men ibland är det kul med något nytt! Fyra tärningar blir årets adventsljusstake.

Du behöver:

Träklossar
Ljusstaksborrsats
Ljushylsor
Blyertspenna
Hobbyfärg  vit, röd och svart
Pensel

Gör så här:

Borra hål för ljusen i mitten på fyra tärningar. Använd en kvistborr för den minsta ljushylsan. Kontrollera att hålen blir tillräckligt djupa för ljushylsorna.

Slipa alla kanter mjuka på tärningarna med ett slippapper (det ligger ett slippapper i förpackningen med träklossarna). Måla klossarna vita och låt färgen torka. Nu är det dags att måla prickarna på tärningarna. Titta på riktiga speltärningar och placera prickarna på samma sätt. Det kan vara svårt att måla på fri hand utan att först markera med en blyerts var prickarna ska vara och hur stora de ska vara. För att få lite liv i färgen blandade vi i en gnutta svart, utan att blanda så noga. Då skiftar färgen en aning och blir lite mer livfull. 

 

När färgen torkat helt slipade vi bort lite färg från kanterna så att tärningarna ser en aning nötta ut. Tryck i ljushylsorna och sätt i ljusen. 

 

Tänk på att aldrig lämna levande ljus i träljusstakar utan uppsikt!Trustpilot