Skridskor med glittriga detaljer

07 december, 2022

Ulliga skridskor med gnistrande skenor och snören för upphängning i granen. Årets sötaste julgranshängen syr du själv av mjuk filt.

En vacker symbol för vintern har de klassiska vita konståkningsskridskorna kommit att bli. Med andra ord perfekta som hängen i julgranen, men självklart i en mindre modell och av lite mjukare snitt. En tjock mjuk och ullig filt är stommen till skridskorna. Börja med att klippa ut fyra skosidor och två cirklar till skaftets topp, om du ska göra ett par skridskor. Om du vill kan du skriva ut och använda mallen som mönster.

Sy ihop skorna runt kanterna med en tät sick-sack-söm, men lämna skaftets öppning. Vänd skridskorna och fyll dem med stoppvadd. 

Sick-sacka sedan fast cirkeln runt skaftets öppning så att skridskon får en rund form.

Skridskons snörning broderar man med långa stygn av glittrigt garn, likt en klassisk skosnörning. Börja nerifrån tån och avsluta med en liten rosett. Sy också fast en bit garn för upphängning i bakkanten på skridskon.

Skenorna tillverkar man av mässingstråd som man limmar på glittrigt papper. För att skenorna ska sitta kvar behöver man böja till en liten bit tråd till en rektangel med en långsida något kortare än skons längd, se bilden. 

Böj den nedre delen till en båge innan du sticker in tråden under skornas sula och böjer tillbaka tråden så att den blir rak igen.

Klipp till skenor av glitterpapper eller använd en dubbelhäftande glitterfolie. 

Limma ihop skenorna med mässingstråden emellan.

Häng upp skridskorna där du vill ha dem, de är fina både i par och som solitärer.Trustpilot