Repstege för kläderna

21 februari, 2018

Forna tiders så kallade herrbetjänter var inte så dumma ändå. Ofta behöver man ju en plats att hänga kläder som är använda, men ännu inte redo för tvättkorgen. En enkel repstege kan fylla samma funktion - en plats att hänga kläder, väskor och plädar på. Och dessutom göra det med stil!

Det ser ju lätt lite onödigt stökigt ut om man hänger alla sina använda kläder över en stolsrygg. En enkel repstege kan snabbt få stöket att se städat ut!

 

Du behöver:

Clipperrep, 8 mm
Rundstav i ek, 25 mm 2 st
Japansk handsåg eller tillgång till bänkfast kap-och gersåg
Kvistborr, 10 mm
Tillgång till pelarborrmaskin eller vanlig borrmaskin

 

Gör så här:

Mät upp och markera mitten på rundstavarna. Såga av dem. Använd antingen en bänkfast kap- och gersåg eller en japansk handsåg som ger väldigt fina snittytor. Mät och markera var hålen ska borras för repet, ett par centimeter in från kanten. Var noga med att hålen hamnar på samma avstånd på samtliga fyra rundstavar. Borra hålen. Med en kvistborr är det enkelt att få fina hål utan en massa flisor i kanterna, speciellt på ovansidan.

Vik repet på mitten så att du ser var mitten är och trä in repet uppifrån i första pinnen. Mät hur långt ned du vill att översta staven ska hänga och knyt knutar under staven som stoppar den. Trä på nästa stav, mät och knyt knutar. Gör likadant med samtliga rundstavar. Enklast är att hänga upp stegen på den krok den ska hänga medan man knyter. Avsluta med en knut längst ned i varje ände så att repet inte repar upp sig. 

 



Trustpilot