Presentpåsar ruvar på något gott

22 mars, 2023

Nu är det hög tid att börja påskpyssla. Presentpåsar fyllda med påskens godis, eller något annat gott är både roliga att tillverka - och att ge bort. Blir det en påskhare eller en höna som ruvar på ditt godis?

Om man vill ge bort färgglatt, vackert påskgodis som gärna får synas är cellofanpåsar det bästa sättet att förpacka godiset i. Fyll dina påsar, vik ned överkanten och häfta ihop med vanlig häftapparat. Sen kan man börja med pyntet i toppen. 

Till våra påskharar klipper man remsor av hobbykartong som man viker på mitten, det blir precis lagom brett för cellofanpåsarnas bredd. Klipp sedan öron av samma rosa hobbykartong och även två mindre öron av glitterpapper. Limma fast de mindre glitteröronen på de andra och limma sedan fast dem på insidan av de vikta kartongremsorna. Rita ögon och nos  och häfta sedan fast i påsens övre kant med en klammer i varje sida.

Påskpresenter av det mer hemliga slaget, eller godis som kanske inte är lika vackert (men ändå gott!) passar bättre i presentpåsar av papper. 

Dessa påsar har fått en gestalt av en påskkyckling, eller är det kanske en höna?

Börja med att klippa av den övre kanten på påsen med handtaget. Klipp samtidigt ut en rundel av ett färgglatt dekorationspapper, med samma diameter som påsens bredd, eller något större.

Klipp sedan ut en näbb och en stjärtfjäder ur en bit dubbelvikt papper.

Fyll presentpåsen med det du vill ha i den och häfta ihop den, samtidigt som du häftar fast näbben och stjärten. 

Limma fast den dubbelvikta rundeln med en limpistol med låg smälttemperatur. 

Klipp ut runda ögon ur en glitterkartong och rita en iris i mitten av ögat. 

Limma fast två cellplastkulor som ögon på vardera sida om näbben, använd limpistolen med låg smälttemperatur. 

Sist av allt limmar du fast de utklippta ögonen på cellplastkulorna.Trustpilot