Ljuslyktor med glitterränder

19 januari, 2022

Ännu har inte vintermörkret släppt sitt grepp om oss här i norden. Så när julen åkte ut behövs lite nya ljus på bordet. Ett par ljuslyktor med guldglittriga ränder får ersätta juleljusen.

Det kan kännas en aning tomt och mörkt när julen städas ut med alla sina ljusslingor, adventsljusstakar och julstjärnor. Så några nya ljuslyktor på bordet är mycket välkomna innan ljuset återvänder! Vi har dekorerat lyktorna med ett vitt linnetyg och glittriga ränder.

Man behöver en ljuslykta av glas eller ett glas som tål värmen från ett värmeljus. Glaset bör också ha en rak profil eftersom vi ska klä det med tyg. 

Börja med att klä in hela lyktan med det vita linnetyget. Pensla på ett lager decopagelim för glas på hela ytan och rulla in det i tyget. Klipp rent längs kanter och klipp tyget som en vertikal linje vid skarven, där du låter ändarna överlappa varandra med några millimeter.

Rita linjer på en remsa tyg med glitterpennan. Rita linjerna lite olika breda och med varierande avstånd. Låt färgen torka ordentligt. Klipp sedan smala remsor av tyget, även dessa med lite olika bredd.

Pensla på limmet på lyktan och fäst remsorna vertikalt. Klipp rent kanterna allt eftersom du limmar på remsorna. Decopagelimmet kan även användas som ett lack, så man kan också pensla det ovanpå tyget för att få en hållbarare yta. Låt torka innan du använder lyktorna.Trustpilot