Kaktuskruka för klätterväxterna

17 januari, 2018

80-talets trendiga tuffing har gjort comeback. Kaktusen är tillbaka! Just nu syns kaktusar som inredningsdetaljer i alla former och material, från keramik till trä och på textilier. Den här versionen kan vem som helt böja till av lite järntråd för att ge klätterväxterna en ny form. Allt du behöver är ståltråd och en tång.

Du behöver:

Järntråd 1,5 mm
Järntråd 0,7 mm
Avbitartång

Kruka med klätterväxt, till exempel Plättar i luften

Gör så här:

 

Böj till en båge med två utstickande ”grenar” i klassisk kaktusprofil. Böj och klipp till tre bågar utan de utstickande sidogrenarna. 

Klipp till en bit av den tunnare järntråden, lägg ihop alla fyra bågarna och vira ihop dem upptill mitt på. 

Dela på bågarna så att de fördelar sig med jämna mellanrum. Använd den tunna ståltråden och vira ett varv runt varje tråd för att hålla dem på plats. 

Stick ned ändarna i krukan du ska använda senare, eller i en skål med till exempel sand för att enklare hålla trådarna på sina platser. Klipp bitar av den tunnare järntråden, något längre än omkretsen på kaktusen. Vira tråden ett varv runt varje trådbåge och se till att bågarna hålls på plats på jämna mellanrum.

Börja nedifrån och linda sedan flera varv på samma sätt runt hela kaktusen.

Stick ned den i en kruka ned en klätterväxt i så att växten kan klättra och så småningom fylla upp hela kaktusen.Trustpilot