Ikeahack - smart skåp av låda, ram och rottingväv

08 augusti, 2018

Ett litet skåp att förvara ”skramlet” i (nycklar, mobiler, plånböcker och lösa mynt…) är veckans tema. Med ett enkelt ikeahack slipper man lösa saker liggandes i hallen. En låda och en ram från ikea utgör stommen, men karaktären kommer från den klassiska rottingväven.

Rottingväv har använts i möbler i Europa ända sedan 1600-talet. Trenden har gått i vågor genom möbelhistorien, men nu är den på topp igen. Det är inte så många som behärskar konsten att fläta rotting längre, men det går att köpa väven färdigflätad. Perfekt för allt från att laga stolsitsar och bygga elementskydd till att förvandla gamla tråkiga skåp till snygga vitrinskåp. 

På ett kick häftar man fast en bit rottingväv i en tavelram, fäster ramen med gångjärn i en trälåda och - vips! - är skåpet klart!

 

Du behöver:

Låda ”Knagglig” från ikea
Ram ”Vankiva” från ikea
Gångjärn
Rottingväv
Häftpistol
Vit färg
Pensel

Gör så här:

Montera ihop lådan Knagglig från Ikea om den inte redan är färdigmonterad. Klipp till en bit rottingväv lagom stor för ramen och häfta fast den spänd mot baksidan av ramen. Fäst ramen med gångjärn mot lådan. Måla hela skåpet vitt, eller vilken kulör som passar. När färgen blöter ned rottingväven kommer den att bukta sig en aning, men den drar ihop sig igen när färgen torkat.Trustpilot