Hjärtan i glaskupa

29 januari, 2020

Alla-hjärtans-dag är ett perfekt tillfälle att ta sig tid för pyssel. En litet mässingstrådsträd med hjärtformade löv blir en söt present till någon av dina nära.

Kanske har du sett de vackra ståltrådsträd med färgade löv som vissa konsthantverkare gör? En mindre, enklare variant med löven utbytta mot hjärtan är det här. Självklart kan man göra ett helt träd om man får blodad tand, men det blir också vackert med bara tre.

 

Börja med att forma små hjärtan i änden av en bitar tunn mässingstråd. Klipp av tråden i 20-30 centimeter långa bitar och forma hjärtat med hjälp av en rundtång. Hjärtat måste vara riktigt litet - dels för att nagellacket som man doppar hjärtat i ska kunna hålla ytspänning, men också för att man ska kunna få ned det i nagellacksflaskan. Med andra ord är det bra att ha flaskan nära så att det är enkelt att kontrollera att hjärtanen inte blir för stora för flaskhalsen. 

I andra änden av tråden böjer du till en liten spiral som tråden kan stå på medan färgen torkar. Nu är det dags att doppa ned hjärtanen i nagellacket. Det här är inget svårt, men försök att inte doppa för djupt, utan bara så att själva hjärtat blir doppat. Dra av färg mot kanten om det blir allt för mycket, så att färgen inte riskerar att rinna ned längs tråden. Ställ att torka.

 

När färgen är torr plockar du ihop en liten bukett och virar samman. Kanske är det fint att välja lika många hjärtan som familjemedlemmar? Eller två för ett par…

Ta en värmeljuskopp, som du plockat ur själva ljuset ur och ställ ned buketten i den. Kontrollera att den står stadigt i mitten, samt att den inte blir för hög i glaskupan. Blanda till lite betong i en pappersmugg och fyll i.

Låt betongen brinna minst ett dygn innan du klipper upp formen och tar bort den. Placera i glaskupan och ge till någon du tycker om.

 Trustpilot