Halloweenkrans med fladdermöss i mässing

09 oktober, 2019

Buu! Snart är höstens festligheter här, när Halloweenhelgen närmar sig. En dörrkrans i mässingstråd fylld med flaxande fladdermöss och stämningsfull belysning passar bra när höstmörkret börjar göra sig gällande.

En av Halloweens främsta symboler är fladdermusens siluett. Den kan formas i ett otal olika uttryck och i den här kransen får man klippa fritt. Det är bara bra om fladdermössen är olika i såväl storlek som uttryck. Men man börjar med att forma till själva kransen av mässingstråd. 

Snurra tråden lite oregelbundet runt runt, och vira lite då och då fast trådarna i varandra så att kransen känns stabil. Målet är att få till en krans som i uttryck liknar en pilkrans med grenar tvinnade runt varandra.

När kransstommen är klar är det dags att klippa till fladdermössen. Klipp till en remsa metallfolie av mässing bred nog för dina fladdermöss, vik den dubbel och klipp sedan 

ut siluetterna. Vill man kan man klippa på fri hand, annars kan man följa mallarna nedan.

I den tunna metallfolien går det bra att klippa med en vanlig, kraftig sax.

Gör ett litet hål med en syl intill mittenvikningen på siluetten, vik ut och fäst en tunnare mässingstråd i siluetten. Gör likadant med samtliga fladdermöss och vira sedan fast dem utspridda runt kransen. Avsluta med att vira fast en ljusslinga med LED-dioder och mässingstråd runt om.Trustpilot