Broderade insekter på väggen

06 maj, 2020

Insekterna verkar har smugit sig in för att stanna i våra hem. Som inredningsdetaljer och dekorationer blir skalbaggar, trollsländor och andra flygfän perfekta modeller. Broderade i guld och glitter kan bli en hel liten insektssamling ta plats på väggen.

Klassiskt broderi kan kanske kännas avancerat och svårt att få till utan tidigare broderivana. Men det finns genvägar! Istället för att rita upp ett mönster som man ska följa kan man trycka upp en schablon med en vacker, skimrande guldfärg som blir botten till hela mönstret. Sen är det bara att fylla i med glittrande broderigarn i olika färger, och pärlor.

Om man använder en oblekt bomullsväv framtagen för punch-needle teknik kan man använda många olika tekniker när man broderar, och dessutom är bomullsväven vacker i sig och därmed behöver inte hela ytan fyllas ut.

Börja med att trycka upp insekterna du vill ha med en textilfärg i guld. Låt färgen torka innan du försiktigt fixerar färgen från baksidan med ett strykjärn. Det är egentligen inte nödvändigt, då det inte är sannolikt att du kommer att vilja tvätta tycket i framtiden.

Spänn upp insekten i en broderibåge och börja brodera. Fyll olika fält i olika färger, och lämna vissa rena med ”bara” guldfärgen. Med en punchneedle går det lekande lätt att brodera och fylla ut.

Samma schablon kan få många olika utseenden om man vill ha flera trollsländor i olika färger till exempel. 

Fyll på med pärlor i olika färger som du syr fast med vanlig sytråd. Tar man hjälp av schablonens form och följer linjerna blir det enkelt att få det snyggt även om man inte har någon som helst broderivana sedan tidigare. 

Rama in utan glas och häng upp på väggen. Kanske blir det en hel liten insektssamling innan du är färdig.Trustpilot