Bli din egen konstnär

17 maj, 2017

Bli din egen konstnär! Man måste inte vara en van målare eller ens särskilt duktig på att rita och måla för att skapa sina egna konstverk. Fina effekter kan man få fram genom att måla lager på lager och använda omvända schabloner. Med en deep edge canvastavla får man dessutom en fin ram-effekt på köpet.

Du behöver:

Deep Edge tavla

Akrylfärg, svart och vit

Pensel

Lampskärmsplast eller bokplast

Penna

Linjal

Skärlinjal

Rullkniv

Sax

Gör så här:

Måla tavlan helt svart, även runt och på de djupa kanterna. Låt färgen torka. Rita upp bokstäver på bokplast eller lampskärmsplast. Lampskärmsplasten är lite styvare och därför enklare at arbeta med, men bokplasten fungerar också. Tänk på att rita på rätt sida så att bokstäverna inte blir spegelvända när de klistras upp på tavlan. 

Skär och/eller klipp ut bokstäverna ur plasten. Ta bort skyddspappret och klistra dem på plats. Måla med vit färg på tavlan, men måla inte heltäckande, utan stryk med penseln lätt i olika riktningar så att strukturen i canvasen framträder och den svarta bakgrunden skiner igenom. Var lite försiktig runt bokstäverna så att färgen inte kryper in under kanterna. Dra bort plasten så snart du målat färdigt.Trustpilot