Pressade blommor i resin

Pressa blommor och blad i en blomsterpress, som du sedan kan göra vackra hängen av. För att de skall bli hållbara, så ”bakar” du in dem i resin. Här visar vi dig hur du gör detta.

Blanda resin

Blanda resin enligt anvisningarna på förpackningen. Det går åt väldigt lite, så blanda inte för mycket. Se till att vara på ett underlag som inte resinet fastnar på. Vi använde en ugnsduk i teflon, fungerade perfekt.

Lägg på

När du blandat färdigt lägger du på resin på en sida av blomman, med en pensel. Lägg så nära kanten på blommorna som möjligt, men det gör ingenting om det går utanför heller, det går att rätta till sedan.

Andra sidan

När resinet har härdat ordentligt (vänta gärna till nästa dag), så är det dags att lägga på resin med en pensel på baksidan. Jobba på samma sätt som tidigare och låt härda efteråt. Du kan nu klippa till kanterna, så de blir som du vill ha dem. Du kan efter klippning till och med slipa lite, om du tycker att kanten inte blev perfekt. Använd juvelfilar.

Blad

Kolla här vad fina dessa höstlöv blir med lite resin på. Du gör dessa hängen på samma sätt som de torkade blommorna. Sätt ett hänge på baksidan av din blomma/blad för att sedan kunna hänga i ett halsband, öronkrok eller liknande.


Trustpilot