Gör en trendig asymmetrisk spegel

Forma en personlig och estetisk spegel som ett unikt inredningsinslag i ditt hem. Använd din kreativitet för att såga, klippa och forma spegeln med egna händer. När du är klar, välj en framträdande plats i ditt hem där detta konstverk kan beundras.

Förbered din spegel

Börja med att sammanfoga två A3-papper med tejp. Skapa en mall genom att rita en snygg, mjuk form som du önskar för din spegel, anpassad efter storleken på både spegelplasten och HDF-skivan. (Spegelmallen i exemplet har måtten: 60x40 cm) Efter att ha klippt ut mallen, använd den för att markera formen på baksidan av spegelplasten och klipp sedan ut denna. Fäst samman två HDF-skivor med maskeringstejp, placera den utklippta spegelplasten ovanpå och rita av formen. Använd en såg för att skära ut formen från skivan och limma sedan fast spegelplasten på HDF-skivan.

Forma

Forma en kreativ ram för din spegel genom att blanda en liten kvantitet av Sculptamold med vatten till en grötliknande konsistens. Skapa en korvformad längd och applicera den runt spegelns kant. Låt massan överlappa både spegelns yta och HDF-skivan, och även sträcka sig något under för extra stadga. Eftersom Sculptamold stelnar snabbt, är det bäst att dela upp arbetet i flera etapper och inte blanda all massa på en gång. När spegelns ram är formad, bered mer massa, denna gång något mer lös, för att fylla i och jämn till eventuella ojämnheter. Använd sedan en fuktad svamp för att förfina ytan och skapa en slät finish.


Trustpilot