Fat till vigselringarna

Skapa en fin detalj till en av de viktigaste dagarna i livet. Av lera formar du ett litet fat till vigselringarna. Ett vackert fat med två symboliska duvor och skirt band som håller samman de blanka ringarna bevarar ett vackert minne av dagen.

Kavla

Kavla ut leran, kavla in en virkad duk för att skapa ett fint mönster och tryck in ord eller namn med bokstavsstansar i leran. Använd ett runt fat eller liknande att sedan lägga över leran och skära ut fatet. Du kan även skära ut fatet som en form av ett hjärta. Lägg sedan fatet ovanpå ett tunt bomullstyg och i en djup tallrik för att få en liten skålad form på fatet. Gör ett eller två små hål upptill beroende på hur du vill knyta fast ringarna och forma ev ett par fåglar av lera. Fåglarna är bra att trycka mot kanten när fatet har torkat för att få en markering och en bra fästyta vid limningen.

Lacka

När leran har torkat kan du slipa kanterna med slippapper och torka med lätt fuktad svamp. Lacka sedan fatet med lack. Vi har även valt att färga in lacket med några droppar vit ink. Lacka även fåglarna och limma fast dem på fatets kant.


Trustpilot