Sticka pumpor på stickring

Är du en av alla oss som aldrig riktigt lärt sig att sticka? Som har svårt att få till jämna maskor och tycker att en stickbeskrivning är rena grekiskan? Då är det här goda nyheter till dig. Alla kan sticka! Med hjälp av en stickring kan man sticka jämna maskor utan att trassla in sig och få ett otroligt jämnt resultat. Därför används ringarna också ofta av barn. Men de är även ett perfekt redskap för vuxna. Varför krångla till det – om det går att göra det enkelt för sig? På stickringar stickar man tuber likt dem man kan sticka på rundstickor. Här visar vi hur du stickar dessa söta små pumporna, som är väldigt fina som dekoration till hösten och Halloween.

Börja sticka på ringen

Knyt fast garnet i den utstickande pinnen på stickringen. Börja sedan snurra garnet runt varje pinne på ringen. Snurra tråden medsols runt varje pinne, men arbeta dig runt ringen motsols. Snurra tills du kommit tre varv runt ringen. Nu börjar du lyfta den nedre ögla över pinnen, varvet runt. Snurra på nya öglor ett varv runt, så att du återigen har trippla öglor, lyft de undre öglorna över pinnarna mot mitten. Fortsätt på samma vis och snart börjar din tubstickning att växa i mitten av ringen.

Avsluta stickningen

Sticka så långt du behöver till ditt projekt. Vi använde den minsta ringen i förpackningen och gjorde en cirka 12 cm lång tub. Avsluta genom att helt enkelt klippa av garnet (med lite extra marginal) och tråckla garnet genom varje ögla. Lossa tuben från stickringen och vräng den. Dra åt garnet, så att du stänger denna öppning helt.

Fyllning

Fyll med polyestervadd eller tovull. Tråckla en tråd genom alla maskor i den öppna kanten. Tryck ner en kvist, kanelstång eller liknande i hålet och dra åt garnet. Fäst garnet. Om du nu vill få pumpan lite oregelbunden i ytan, kan du dra ett garn runt omkring pumpan 2-3 gånger och dra åt lite.


Trustpilot