Mobil med kaktusar

Kaktusar ser man ju överallt nu, på tyger, i krukor, inredningsdetaljer och på sommarens balkonger. Här har vi gjort en lite mjukare variant i filt, den kanske kan passa i barnkammaren?

Klipp ut

Skriv ut mallarna eller rita på fri hand på filtbitarna. Klipp ut alla delar i två identiska bitar.

Sy langett

Sy langettsöm med broderi-garn runt om. Använd gärna en avvikande färg på garnet. Hur du syr langettstygn, visar vi under tips & tekniker.

Fyllning

Fyll dina kaktusar med polyester eller ull-vadd.

Kruka

Sy ihop två filtdelar till en kruka, lämna ovankanten öppen och gör langettstygn över dessa separerade. För in kaktusen som skall vara i krukan och fixera med några stygn.

Blomma

Klipp ut en rund del i filt, gör kanten lite vågig. Klipp sedan in i rundeln, i en vågig spiralform. Snurra sedan från spiralens början in mot mitten, släpp lite på rullningen och limma fast den mot mittdelen. Fäst blomman på kaktusen.

Dekoration

Här visar på en annan typ av dekoration som man kan göra. Klipp till en liten filtbit som en kam, rulla ihop den och sätt fast på kaktusen.

Mobilring

Täck en metallring med ett snöre, fäst genom att limma. Knyt i tre upphängningstrådar och knyt ihop dessa lite längre upp. Sätt i en liten ögla med tråd i kaktusarna och knyt fast dem i ringen.


Trustpilot