Blommande makramé

Kan detta vara de sötaste nyckelbanden någonsin? Så bedårande och praktiska, med denna rem tappar du inte bort nycklarna! Använd dig av samma teknik när du gör remmar till andra objekt, så som den virkade kassen och tygpåsen. Under inspirationsdelen ”Tips och tekniker” hittar du information om hur du gör de olika knutarna, som vi använder här.

Början

Om du skall göra en rak rem med 3 blommor, mäter du till ett snöre på 1 meter (gula) och 2 snören på vardera 2 meter (natur och linfärgad).

Om du skall göra en rund rem med 7 blommor, mäter du till ett snöre på 2 meter (gula) och 2 snören på vardera 4 meter (natur och linfärgad).

Fäst det gula och naturfärgade snörena i en karbinhake, med reverserade halvslag. Om du skall göra en ögla av din rem, så börjar du göra makraméknutar med det naturfärgade snöret ungefär 4 cm från karbinhaken. Gör du en rak rem, börjar du med knutarna direkt vid karbinhaken.

Makraméblomman del 1

Lägg det naturfärgade snöret i kors över ditt arbete. Gör ett halvslag med varje linfärgat snöre runt de naturfärgade. Dra åt ordentligt.

Makraméblomman del 2

Fortsätt nu att göra halvslag runt de naturfärgade snörena, 2 på varje sida. Dra åt ordentligt.

Makraméblomman del 3

Lägg det linfärgade snöret i kors över ditt arbete. Se på bilden, att det går under det naturfärgade snörena. Gör ett halvslag med varje gult snöre runt de linfärgade. Dra åt ordentligt.

Makraméblomman del 4

Fortsätt nu att göra halvslag runt de naturfärgade snörena, 2 på varje sida. Dra åt ordentligt.

Makraméblomman del 5

Lägg det naturfärgade snöret i kors över ditt arbete. Gör ett halvslag med varje linfärgat snöre runt de naturfärgade. Dra åt ordentligt. Nu är din blomma klar. Forma till den så att den blir jämn, rund och fin.

Knutar mellan blommorna

Du väljer själv hur många makraméknutar du har mellan varje blomma, men det blir snyggast om du håller dig till samma antal mellan alla blommorna.

Avslutning

Håll samman alla snören och lägg ett av de naturfärgade snörena med änden mot ditt arbete och sedan ner ca 10 cm i form av en ögla. Snurra sedan det andra naturfärgade snöret runt om alla längderna, fem till tio varv. Trä in snöret i öglan och dra i det andra snöret upptill. Klipp bort de utstickande snörena. Om du skall göra en nyckelrem i form av en ögla, så lägger du ihop remmen till en ögla och lindar snöret runt alla snörena, där du lämnade plats till att börja med.


Trustpilot