Vedbärare

Det är mycket ved som ska bäras in när man vill hålla varmt i stugan. Vedbäraren är enkel att bygga, den är mycket stabil och framför allt lättburen. Designen gör även att den pryder sin plats vid de flesta öppna spisar, kaminer och kakelugnar.

Tillsågning

Kapa till följande längder i planhyvlad list 15x69 mm: 4 st à 550 mm (A), 1 st à 380 mm (D), 2 st à 350 mm (E), 2 st à 320 mm (F). Kapa till följande längder i planhyvlad list 15x43 mm: 2 st à 320 mm (B), 2 st à 155 mm (C).

Gavlar

Skruva och limma ihop 2 st A och en C med skruvar genom A. Lägg en 15 mm tjock restbit mellan de båda A för att få rätt bredd på springan. Se till att alla skruvar blir försänkta. Upprepa till den andra gaveln. Limma och skruva fast en st B mot de båda A på båda gavlarna.

Botten

 Limma och skruva fast de båda F mot B. Hålen kommer så nära ändan på F att det är nödvändigt att förborra. Limma och skruva fast de båda E.

Handtag

Såga till handtaget D med sticksåg. Limma och skruva fast D med en skruv från var sida genom C. Spackla över alla skruvhuvuden, Låt torka och slipa. Stryk eventuella kvistar med kvistlack två gånger. Grundmåla, låt torka 16 tim och slipa lätt. Färdigstryk en gång till med snickerifärg.


Trustpilot