Fågelhus

Här visar vi en inspirerande idé till ett fint fågelhus för flera fågelfamiljer. Vill man göra ett boende som fungerar till vissa utvalda arter så bör man ta reda på gällande mått och anpassa dessa.

Såga husdelar

Såga delar till husen av list 7130-2284. Hög 2x23cm+2x18cm, mellan 2x16cm+2x11,5cm, låg 2x9cm+2x4cm. Såga gavlarna till en spets på de högsta delarna till varje hus, kanterna ska sågas så att sidoväggarna kommer i samma höjd med fram och baksida på huset. Slipa kanterna med slippapper.

Borra och limma

Borra ett 3cm brett hål med ett kvistborr. Borra ett hål under det stora hålet och limma fast en sittpinne i hålet. Limma samman husets väggdelar med trälim och låt torka. Gör detta på alla tre husen.

Takskivor

Såga ut takskivor av plywood, 11cmx7cm+11cmx7,5cm, limma fast dessa till tak på husen.

Måla och limma kork

Måla husen i en fin färg, vi har använt Lackbets aqua pärlgrå som även skyddar trät. Klipp ut cirklar av kork som har en diameter på 2,5cm, det behövs ca 40-50 till varje hus. Limma fast dessa på taket. Klipp ut raka remsor av korken och limma fast på toppen av taket.

Bottenplatta

Såga ut en bottenplatta av plywood med måtten 22cmx20cm. Limma fast husen på plattan.

Staket

Såga bitar av glasspinnar och limma ihop ett litet staket, på den lilla innergården kan du sedan utfodra eventuella hyresgäster med lite fågelfrön.


Trustpilot