Elementskydd

Ett fristående elementskydd är både snyggt och praktiskt. Lätt att flytta undan vid städning. Med rottingväven släpps värmen igenom utan begränsning. Anpassa höjd och bredd efter ditt fönster. Är fönstret bredare kan du med fördel bygga två eller fler kortare elementskydd.
Vårt elementskydd är 680 mm högt och 1200 mm brett.

Tillsågning

Såga till alla lister enligt följande lista. Använd en japansk handsåg.
Planhyvlad list 21x43mm:

2 st à 1200 mm (A)
4 st à 640 mm (B)
Planhyvlad list 15x15mm:
2 st à 1144 mm (C)
4 st à 554 mm (D)
Planhyvlad list 21x69mm:    
2 st à 250 mm (F)

Såga halvt i halvt

Såga delarna A och B för montering halvt i halvt. Enklast gör du detta med en kap-gersåg. Ställ sågdjupet på halva listens tjocklek och för klingan fram och tillbaka upprepade gånger. Rensa med ett stämjärn. Limma ihop ramen av listerna A och B. Mät ramens diagonaler, de ska vara lika, då är ramen i rät vinkel. Sätt i press och låt limmet torka.

Rottingväven

Klipp till rottingväven och sätt den på plats med häftpistol. Spika fast lister C och D på baksidan för att hålla rottingväven väl på plats.

Fötter

Rita fötterna F på listen 21x69 mm. Såga och slipa. Var noggrann så urtaget för listen A blir lagom brett. A ska gå trögt i urtaget. För-borra och skruva fast fötterna underifrån i A. Tänk på att placera fötterna så inte något rör eller elementet kommer i vägen. Ytbehandla gärna med sprayfärg.


Trustpilot