Betsad hylla, snabbt och lätt

Snickra dig en stilren hylla och betsa i en vacker kulör. Denna hyllan passar fint till lite mindre prydnader som inte är allt för tunga. Vi har använt 2 hyllplan 2352-0000, 2st furulist 7130-2289 och en bets i kulör mörk ek.

Nedladdningar

Mät och såga

Såga isär ett hyllplan och en list på mitten. Lägg ut delarna på golvet och måtta hur du vill sätta dina hyllplan. Markera vart på hyllplanen som det ska sågas ut för listen som ska bära hyllan. På våra hyllplan var vi ett mått på 22,5cm mellan varje utsågning. Följ vår ritning eller anpassa efter eget tycke och smak, kontrollera och mät flera gånger för att vara säker på att hyllplanen hamnar i rät vinkel. Det utsågade partiet bör inte vara för djupt, listen vi har använt är 21mm
och vi har sågat 18mm in i hyllplanet. Markera ut från båda sidor på hyllplanet och såga inte nedanför linjen, såga med japansk handsåg flera jack och slå bort trät lite i taget med ett stämjärn. Fila och slipa fint och prova mot listen så att den passar.

Betsa

Efter att alla delar är fint slipade betsar du snabbt och enkelt med verktyget snappy. Stryk 1-2 jämna lager av betsen och låt torka.

Borra, skruva ihop

Förborra innan du skruvar fast hyllplanen mot furulisten, du kan även limma med trälim samtidigt som du skruvar ihop delarna. Börja förborra och skruva fast i den långa mittenlisten och skruva fast hyllplanen i den, fortsätt sedan med de andra och mät noggrant innan du borrar hålen i furulisten. Välj sedan på vilket sätt du vill fästa hyllan mot väggen. Borra hål i furulisten eller montera något slags beslag på baksidan av hyllan.


Trustpilot