Trädgårdsspel kasta ringar

Detta klassiska spel kan du tillverka själv av rundstav och planhyvlad list, gör det lite extra snyggt med brännmärkta siffror och vaxa in trät med bivax.

Såga

Såga ut två 55 cm längder av planhyvlad list (7130-2289) gör en markering på mitten och lägg den ena över den andra, markera kanterna. Gör så på båda listerna. Såga sedan med en fintandad såg, spår halvvägs ner i listen med en cm mellanrum och använd ett stämjärn och en hammare till att fasa ut ett hålrum. Gör så på båda listerna. Slipa med slippapper.

Borra

Lägg samman till ett kors, markera mitten med penna och borra ett hål igenom den övre listen.

Pinnar

Gör en markering och borra hål 7 cm in från var ände på listerna och sedan ett hål mellan varje ytterhål och mittenhålet. Det ska slutligen vara hål för 9 pinnar. Använd ett borr med samma diameter som den rundstav du ska sätta i hålen. Vi har använt 19mm rundstav och 19mm kvistborr. Borra ner en knapp cm så att pinnarna sitter stadigt men borra inte igenom, det är endast mittenpinnens hål som går igenom.

Bränn

Skriv ut en mall på siffror/poäng och för över till listerna. Använd sedan en brännmärkningspenna och bränn in i trät.

Vaxa och sätt i pinnar

Såga till 9 pinnar av 2 rundstavar, 1 st 25 cm lång och 8st 15 cm långa. Vaxa in pinnar och list med bivax för en tåligare yta och sätt fast pinnarna i hålen.

Ringar

Till varje ring behöver du 40 cm rep (6411-6336), markera med maskeringstejp på båda sidor av repet innan du klipper/skär av repet. Bränn sedan ändarna så att repet inte rattlar upp sig. Smält sedan ihop båda ändarna mot varandra till en ring. När det svalnat så fäster du en bit maskeringstejp över den brända skarven och lindar ett fint avslut med ett par cm vaxad bomullstråd över skarven. Gör 3-5 ringar.

Shoppingbag

Förvara spelet i vår shoppingbag 8536-0000, enkelt att ta med och spelet är enkelt att sätta ihop.


Trustpilot