Spegel med repkrans

Ett effektivt sätt att få en marin känsla på inredningen är att dekorera sommarens rum med rep och nät. Återbruka en gammal spegel och piffa till den med en ram av rep, eller gör som vi, skapa en ny spegel av spegelplast och en ram av rep.

HDF, spegelplast och rep

Rita ut den form på spegel du vill ha, rund eller oval. Såga ut formen i HDF-skivan och rita sedan av på spegelplasten och klipp ut. Limma sedan fast spegelplasten mot HDF-skivan med ett lim som spegelplasten klarar. Vi rekommenderar All-lim eller Cascol polyurethane. Behåll skyddsplasten på spegelns framsida på.
Lägg rep runt om, börja utifrån. Tejpa repet med maskeringstejp och skär av med vass brytbladskniv. Lägg nästa rep innanför, limma fast mot det första repet utan att det syns och utan att det fäster mot spegelplasten. Repkransen ska först bli helt färdig innan den limmas på spegeln. Den krans vi har gjort har fyra varv av rep och ett rep det allra sista längst ut som döljer kanten på HDF-skivan.

Limma

När repkransen är färdig limmas den fast mot spegeln UTOM längst upp. Tejprullen på bilden visar det parti av spegeln som inte ska limmas fast. Tänk på att dra bort en del av skyddsplasten från spegeln där du ska limma, behåll annars resten av skyddsplasten så länge som möjligt för att undvika repor och skav.

Läderrem

Surra först en rund läderrem lite snyggt för att dölja skarvarna/ändarna på repen. Ett tips är att vika remmen på mitten och börja surra från mitten och ut åt båda hållen, då hamnar läderremsdekorationen snyggt på mitten av spegeln. Sedan limmas denna del fast mot spegeln. Nu är spegeln klar, vill du hänga upp den går det bra att limma fast en eller ett par tavelöglor på baksidan.


Trustpilot