Sommarens fjärilar av papper

Lite silkespapper, ett par spetspapper, sno ihop en liten fjärilskropp av metalltråd och vips så har du pysslat ihop sommarens charmigaste fjäril! Dessutom är de så roliga att göra, det är svårt att sluta. Vackra att använda som presentdekorationer eller till dekorationer till sommarens fester.

Limma och klipp

Limma ihop ett par spetspapper med ett lager silkespapper, använd spraylim. Klipp till silkespapperet, så att det inte sticker utanför det vita.

Vik dragspelsvikning

Vik båda spetspappren på mitten och vik ut igen. Det är på denna mittvikning du skall sätta ihop fjärilens båda delar. Nu viker du pappren fram och tillbaka i dragspelsvikningar åt andra hållet. Lägg de båda vikta pappren tillsammans och slå runt en tunn metalltråd vid mittvikningen. Det här är enda gången du behöver vara noga, om tråden hamnar snett blir vingarna olika stora.

Limma och gör en kropp

Limma ihop vingarna två och två längst in vid mittlinjen och ett par cm ut. Sätt dit ett par klämmor medan limmet torkar. Bit av en 20 cm lång mellangrov metalltråd i önskad färg. Forma till ”antenner” i ändarna och forma resten av tråden till en ”kropp”. Nu kan du bygga på kroppen, genom att snurra en tunnare metalltråd runt omkring. Forma till vingarna, så att fjärilen antar det utseende du vill ha den i. Fäst kroppen på mitten med samma metalltråd som du satte ihop pappersdelarna med. Nu är din fjäril klar!


Trustpilot