Midsommarblommor i crepe papper

Av crepe papper kan man gör många olika typer av blommor. Här har vi försökt efterlikna sommarens blommor, som passar till midsommarkransen och midsommarstången.

Förgätmigej

Klipp till tre små remsor i blått crepe papper, cirka 50 x 20 mm. Sträck ut delarna, så att de blir släta.

Dubbelvik

Vik delarna på mitten och placera en tunn bit dubbelhäftande tejp som bilden visar. Tejpa ihop.

Vik och klipp

Vik din del i dragspelsvikning fem gånger och klipp till biten så att den blir rundad som du ser på bilden. Veckla ut remsan.

Blomstertråd

Måla med en vit penna lite vita streck som bilden visar. Trä nu i en liten bit blomstertråd i kanalen som bildats i vikningen.

Forma blombladen

Fös ihop pappersremsan på tråden och böj tråden till en tajt ögla. Forma bladen och se till att de blir jämnt rynkade. Forma en liten bit ljusgult crepe-papper till en liten cylinder, gör en till varje blomma.

Limma

Limma fast de gula delarna i mitten på de blå blommorna. Klipp till ljusgrönt crepe-papper i remsor som du ”fransar” med en liten sax.

Underdel

Linda den fransade ljusgröna delen runt den gula delen på undersidan av blommar. Limma fast änden på remsan.

Skaft

Fortsätt att linda skaften med ljust grönt crepe-papper och linda till slut ihop blommorna tre om tre.

Tusensköna/Prästkrage

Nu skall vi försöka skapa en prästkrage/tusensköna, beroende på hur stor du gör den. Börja med att böja till en krok i ena änden av en blomstertråd. Klipp till en remsa i ljust gult crepe-papper, cirka 7x1 cm. Sträck ut den något och ”fransa” den 2 mm ned med en liten sax. Lägg på lite lim och rulla sedan remsan runt elefanttråden. Måla eventuellt med e orange penna uppe på fransarna.

Mer lim

Fyll på med lim underifrån som bilden visar och låt torka.

Blomblad

Klipp till en bit i vitt crepe-papper, cirka 40 x 120 mm. Vik dragspelsvikning några gånger, som bilden visar och håll sedan allt på plats med en klämma.

Klipp

Klipp med en tunn, liten sax så att du får delar med cirka fyra vassa blad, som bilden visar. Forma dem mot något smalt, så att de lägger sig utåt.

Limma

Limma nu fast delarna runt mittdelen. Du bestämmer själv hur tät du vill ha din blomma, ju fler delar, ju tätare blomma.

Underdel

Klipp till en bit i mörkt grönt crepe-papper, cirka 20 x 40 mm. Fransa den lite i ovankant och linda den sedan runt mittdelen och en bit ner på elefanttråden. Fortsätt att linda om floristtejp eller tunna remsor av crepe-papper runt tråden.


Trustpilot