Melontvål

Tillverka egna, somriga tvålar med doft av melon!

Tvål, färg, frön och doft

Smält transparent tvålmassa, färga in med rosa och röd tvålfärg. Blanda i vallmo eller chiafrön och några droppar melondoft i den smälta massan.

Gjutform

Häll den smälta massan i en form, förslagsvis denna plastlåda eller en ursköljd tetraförpackning med vaxad insida. Rör ev upp lite frön innan massan stelnat så att inte alla sjunker till botten.

Lager på lager med alkohol

Låt det första lagret stelna. Smält lite vit massa, spraya ytan med alkohol innan du häller på det vita lagret. Låt stelna, smält transparent massa och färga in med grönt. Spraya det vita lagret med alkohol innan du häller på den gröna massan. Avsluta ev med lite ljusare grön (inblandad vit massa i den gröna) Anledningen till att spraya med alkohol emellan lagren är att lagren ska fästa i varandra. Avstår man detta är det lätt hänt att lagren delar sig när tvålarna skärs till med kniv.

Skär

Skär tvålblocket i skivor med en vass kniv.

Forma

Skär till skivorna till trekantiga fina melonbitar. Den tvålmassa du skurit bort går att smälta om och gjuta med igen. (Dock är det smältning i vattenbad som gäller när du använt doftolja i massan. Utan doft kan du smälta tvålmassa i micro, men med doftolja i massan kan den bränna i micro och förstöra massan.)


Trustpilot