Makramérem till yogamattan

Visst är det underbart med en liten avslappnande stund i gräset, på yogamattan, picknickfilten eller soldynan.Gör din egen rem till dessa, i makramégarn, som känns helt rätt i sommar.

Början

Klipp till 2 makramésnören som är 4 meter långa. Sätt fast de båda korta snörena i en av träringarna med så kallade reverserade halvslag. Se till att ändarna på dessa snören är lika långa.

Börja knyta

Klipp till en lång längd på cirka 17 meter. Om du använder vårt tjocka makramégarn, så är detta vad som är kvar på nystandet när du tagit åtta meter till de två korta längderna. Knyt fast denna långa längd direkt under halvslagen, mitt på, så att ändarna blir lika långa. Placera knuten på baksidan. Börja att göra makraméknutar nu. Här ser du hur man gör.
Gör knutar tills du har en längd på 180 cm.

Träringar

Trä nu igenom den knutna remmen genom träringen i början. Trä på ytterligare en träring på remmen. Trä i de fyra ändarna på snörena som du slagit knutarna runt, i den sista träringen. Vänd tillbaka dem till baksidan och börja nu att tvinna de två långa garnen, runt allt, se noga på bilden här bredvid.

Avslutning

När du känner att allt sitter ordentligt, så gör du en knut. Trä på en träkula om du vill, gör ytterligare en knut och tvinnar upp snörets ändar. Klipp bort de fyra korta ändarna på baksidan. Nu är din rem klar!


Trustpilot